Nejčastější dotazy

Jak funguje E-Advokacie

Dobrý den, potřebuji řešit složitější problém, pracuji v zahraničí a nejsem schopen se dostavit v běžné pracovní době do advokátní kanceláře. Tady jsem se dočetl, že nabízíte možnost řešit případy i po e-mailu. Chci se nezávazně zeptat, jak by to fungovalo? Děkuji.

25. 1. 2015

Právo pojišťovny žádat vrácení vyplacené provize i po ukončení mandátní smlouvy.

Můžete mi prosím odpovědět na tento dotaz: v září loňského roku jsem ukončil obchodní zastoupení pro jednu z pojišťoven. Jeden z mých bývalých klientů vypověděl smlouvu, a to v době, kdy už jsem měl ukončenou smlouvu s pojišťovnou. U produktů jsou stanoveny stornopodmínky 3 roky a pojišťovna po mě nyní chce uhradit zpět poměrnou část z už vyplacené provize. Já mám za to, že nároky pojišťovny z titulu storna zanikly spolu se smlouvou. Mám nějak reagovat na výzvy pojišťovny k zaplacení?

19. 1. 2015

Kdy končí funkce jednatele po rezignaci?

Dobrý den, písemně jsem rezignoval na funkci jednatele firmy svého bratra a jeho společníka k 1.4.2014. Valná hromada proběhla 1.5.2014, byl zvolen nový jednatel. Dnes jsem zjistil, že na obchodním rejstříku byla změna provedena až ke dni 7.1.2015 . Rád bych věděl, zda můžu být nějak odpovědný za dluhy a případné další problémy, které vznikly po 1.5.2014 do 7.1.2015? Děkuji.

15. 1. 2015

Mám právo na vyúčtování výživného na dítě?

Platím výživné na dceru ve výši 8.500,-Kč. Výživné bylo stanoveno soudem. Mám nárok na to, aby mi bylo předkládáno nějaké vyúčtování. Mám totiž pocit, že výživné užívá matka i pro sebe. Nemohu např. nechat zřídit pro dceru účet, na kterém by se část výživného pro ní spořilo do budoucna. Jde o 4 leté dítě. Děkuji za odpověď.

10. 12. 2014

Neváhejte nás kontaktovat. Na telefonu jsme k dispozici Po-Pá od 9:00 hod do 19:00 hod